Екологічний проект "Вміст нітратів в овочах"

Олімпіада з екології 
Практично – дослідницький екологічний  проект
«Дослідження вмісту нітратів (NO3-) в сезонних овочах методом тест-аналізу»
І. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА
1.1   Поняття про нітрати. Соціально-екологічна проблема нітратів 
1.2                        Вміст нітрататів в продуктах харчування
1.3                        Метаболізм нітратів в організмі людини
1.4                        Вплив нітратів на організм людини
1.5                        Отруєння високонітратними продуктами
1.6         Методи зниження вмісту нітратів у продуктах при зберіганні і кулінарній обробці
1.7                       Як розпізнати - чи є в овочах або фруктах нітрати?

ІІ. ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА
2.1                        Метод дослідження вмісту нітратів в продуктах
2.2                        Об’єкти дослідження та відбір пробних зразків
2.3                        Дослідження вмісту нітратів в сезонних овочах
2.4                        Перевірка методу зниження вмісту нітратів – очищення шкірки
2.5                        Повторний аналіз вмісту нітратів в овочах

ІІІ. РЕАЛІЗАЦІЯ ДІЙ ПО ПОКРАЩЕНННЮ СИТУАЦІЇ 
3.1                      Випуск просвітницьких листівок та розповсюдження на мікрорайоні і в місті
3.2                      Оголошення результатів експерименту в Інтернет-джерелах та в передачах «День за днем» і «Тема дня» на ОДТРК «Кіровоград» 
3.3                      Проведення компанії «Живи органічно» 


Мета роботи: узагальнення і систематизація знань про вміст нітратів в продуктах харчування, їх вплив на здоров’я людини та практична перевірка вмісту нітратів в сезонних овочах.
Для досягнення мети були поставлені наступні завдання:
1.  Здійснення аналізу літературних джерел, присвячених  соціально-екологічним проблемам вмісту нітратів в продуктах харчування та їх впливом на організм людини.
2.  Дослідження практично-можливими методами вмісту нітратів в овочах.
3.  Проведення просвітницької роботи по інформуванню громадськості за проблемою вмісту нітратів в продуктах харчування.
Обєктами дослідження є: сезонні овочі (помідор, огірок, кавун, баклажан) з різних об’єктів господарювання
Методи дослідження: нітрат-тест-смужки Merckoquant® (Merck KGaA)





Повідомлення в ЗМІ: 
http://tusovka.kr.ua/news/2014/09/26/kirovogradski-diti-diznavalisja-chi-mistjat-nitrati-ti-produkti-scho-mi-ih-imo 






1 коментар:

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!