Олімпіада з екології
Практично
– дослідницький екологічний проект
«Дослідження вмісту нітратів (NO3-) в сезонних овочах методом тест-аналізу»
І. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА
1.1 Поняття про нітрати.
Соціально-екологічна проблема нітратів
1.2
Вміст нітрататів в продуктах
харчування
1.3
Метаболізм нітратів
в організмі людини
1.4
Вплив нітратів на організм людини
1.5 Отруєння
високонітратними
продуктами
1.6 Методи зниження вмісту нітратів у продуктах
при зберіганні і кулінарній обробці
1.7
Як
розпізнати - чи є в овочах або фруктах нітрати?
ІІ. ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА
2.1
Метод дослідження вмісту нітратів
в продуктах
2.2
Об’єкти дослідження та відбір
пробних зразків
2.3
Дослідження вмісту нітратів в
сезонних овочах
2.4
Перевірка методу зниження вмісту
нітратів – очищення шкірки
2.5
Повторний аналіз вмісту нітратів в
овочах
ІІІ. РЕАЛІЗАЦІЯ ДІЙ ПО ПОКРАЩЕНННЮ СИТУАЦІЇ
3.1
Випуск просвітницьких листівок та
розповсюдження на мікрорайоні і в місті
3.2
Оголошення результатів експерименту в
Інтернет-джерелах та в передачах «День за днем» і «Тема дня» на ОДТРК
«Кіровоград»
3.3
Проведення компанії «Живи органічно»
Мета роботи: узагальнення і систематизація знань про вміст нітратів в продуктах харчування, їх вплив на здоров’я людини та практична перевірка вмісту нітратів в сезонних овочах.
Для досягнення мети були поставлені наступні завдання:
1. Здійснення аналізу літературних джерел, присвячених соціально-екологічним проблемам вмісту нітратів в продуктах харчування та їх впливом на організм людини.
2. Дослідження практично-можливими методами вмісту нітратів в овочах.
3. Проведення просвітницької роботи по інформуванню громадськості за проблемою вмісту нітратів в продуктах харчування.
Обєктами дослідження є: сезонні овочі (помідор, огірок, кавун, баклажан) з різних об’єктів господарювання
Методи дослідження: нітрат-тест-смужки Merckoquant® (Merck KGaA)
Повідомлення в ЗМІ:
http://tusovka.kr.ua/news/2014/09/26/kirovogradski-diti-diznavalisja-chi-mistjat-nitrati-ti-produkti-scho-mi-ih-imo
дуже цікавий матеріал
ВідповістиВидалити