середу, 19 жовтня 2016 р.

Тиждень екологічного споживача стартував на Кіровоградщині

3 жовтня в рамках щорічної інформаційно-просвітницької кампанії «Тиждень екологічного споживача-2016: Живи органічно!»  за підтримки Шведського товариства охорони природи  місцевий осередку ВЕГО » МАМА-86″ у м. Кропивницькому провели прес-брифінг. Мета заходу — поширити інформацію про акцію та залучити нових учасників кампанії.
У заході взяли участь виконавчий директор КМО ВЕГО «МАМА-86» Людмила Шестакова, а також керівник екологічного клубу «МАМА-86» і шкільного лісництва «Флора» Вікторія Хоменко з волонтерками-учасницями, ученицями ЗШ № 3 Аліною Кругляченко та Горбань Анною.
Дівчата вже мають досвід участі у трьох попередніх кампаніях. Вони розповіли, що моніторинг місцевих супермаркетів на наявність органічної продукції, а також перевірка сертифікованих місцевими лабораторіями продуктів на місцевому ринку на наявність нітратів і пестицидів дозволяють більше дізнатися про те, що ми насправді споживаємо щодня.
Довідка
Четвертий рік поспіль Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», за підтримки Шведського товариства охорони природи та у співпраці з іншими партнерськими організаціями, проводить щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС) — тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання і сфокусовані на одній із актуальних тем сталого споживання. ТЕС включають різнопланові інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на різні цільові аудиторії — від пересічних споживачів до посадовців та бізнес-спільноти. ТЕС є частиною всесвітньої кампанії «Global Green Action Week», ініційованої Шведським агентством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!