четвер, 12 жовтня 2017 р.

Тиждень органічного споживача 

Всесвітня компанія «Global Green Action Week» за підтримки Шведського агентства охорони природи щороку на початку жовтня одночасно в 25 країнах світу проводить Тиждень екологічного споживача “Живи органічно!”.
Традиційно, котрий рік поспіль, найбільшу увагу в місті Кропивницькому цьому заходу приділяють волонтери КМО ВЕГО «Мама-86».
З 2 по 6 жовтня 2017 року було організовано потужну інформаційно-просвітницьку кампанію, яка мала на меті популяризацію екологічно відповідального споживання серед різних цільових аудиторій і запрошували усіх небайдужих приєднатися до неї. Найактивнішими учасниками стали представники ЗШ №3 імені Олени Журливої.

В рамках інформаційної кампанії цього року проведено чимало цікавих заходів. Розпочався тиждень конкурсом плакатів «Живи органічно!» серед школярів з фінальною виставкою найкращих робіт. Робота оцінювалась з урахуванням не тільки художніх якостей, але і ефективна презентація  головних ідей Всесвітньої кампанії "Global Green Action Week". Найактивнішими виявились учні 7 класу, які отримали під час підведення підсумків.

Для ознайомлення громадськості з особливостями органічних продуктів та екологічно відповідальним споживанням, проведено тренінг «Органічні продукти в місцевих супермаркетах» та усний журнал «Бізнес план: виробництво і реалізація органічної продукції». Після проведених заходів школярі, обізнані з даної проблеми, агітуватимуть своїх друзів та близьких переходити на органічне харчування.

Цьогоріч школярі-волонтери знову провели моніторинг місцевих супермаркетів на наявність органічних продуктів та порівняти результати з попередніми роками.

 Встановлено, що в місті Кропивницькому є супермаркети, які мають цілі відділи органічних продуктів: молочних виробів, круп та спецій. Однак, серед п’яти досліджених магазинів, лише один мав різноманітний асортимент, прилавки двох інших магазинів не пропонують органічну їжу взагалі, а двоє місцевих супермаркетів пропонують тільки один-два продукти. В порівнянні з попередніми роками ситуація дещо покращилась.  


Ми сподіваємося, що популяризація екологічно відповідального споживання допоможе українцям більш свідомо та відповідально підходити до щоденного споживацького вибору, а відтак сприятиме покращенню здоров’я населення та збереженню природи нашої країни. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!