середу, 1 листопада 2017 р.

23 по 29 жовтня 2017 року проводиться кампанія ВООЗ  «Міжнародний тиждень дій щодо запобігання отруєнням свинцем».

З метою привернути увагу громадськості до небезпеки свинцю Кіровоградський міський осередок ВЕГО «Мама-86» спільно з волонтерами ЗШ №3 імені Олени Журливої провели низку роз’яснювальних заходів.

    Для студентів, учнів та батьків проведено лекції  «Вплив свинцю на здоров’я людини. Причини отруєння свинцем».


   Пояснено небезпеку свинцю та звернено увагу на токсичну дію старих фарб.який використовується в різноманітних виробах і матеріалах, в тому числі у фарбі, вінілових міні-жалюзі, трубах, свинцевому кришталі, посуді і покриттях кераміки. При попаданні в організм свинець може завдати серйозної шкоди життєво важливим органам, наприклад: мозку, ниркам, нервовій системі, клітинам крові. Отруєння свинцем особливо згубно для дітей у віці до шести років.


В рамках цього тижня пройшли інформаційно-просвітницькі заходи, проведено конференцію для старшокласників

Діти дізнались, що вони особливо уразливі до впливу свинцю, отримали знання про те як потрібно обирати безпечну фарбу та рекомендації як зменшити ймовірність використання неякісної та небезпечної фарби зі свинцем. 

Старшокласники зрозуміли всю суть проблеми та спільними зусиллями виготовили відеоролик, який поширено в мережі Інтернет. Проведено збір відпрацьованих батарейок, які теж містять токсичний свинець.  

Учні середніх класів активно долучились до проведення Тиждень дій щодо запобігання отруєнням свинцем, виготовили просвітницькі листівки, які розповсюдили серед громадськості мікрорайону та міста.



А наймолодші учасники взяли участь в конкурсі малюнків, на тему «Небезпечний свинець. Вміст токсичного металу в фарбах». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!