четвер, 25 січня 2018 р.

Шкільне лісництво ДЕГО «Флора» підготувало зимове меню для пташиного столу

 Зима – традиційна пора для підгодівлі птахів, адже саме в цей час природні запаси корму починають зменшуватися. З настанням холодів частина комах гине, частина впадає в зимову сплячку, а тому птахи поступово переходять на поїдання урожаю насіння й плодів. У періоди нестачі корму найбільш уразливими стають дрібні садові птахи. Процес травлення в птахів відбувається швидко й енергійно, а тому вони постійно потребують їжі. Взимку, не встигнувши протягом короткого дня добути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і, не дочекавшись дня, гинуть. Тому ми закликаємо підкинути пернатим зимувальникам корму, щоб полегшити їх існування впродовж довгої зими.


Постійна підгодівля школярами ЗШ №3 птахів у складний для них час допоможе популяціям диких птахів вижити й приступити до наступної весни. Зауважимо, що у цьому словосполученні ключовим є слово «постійна». Найгірше, що може статися в сувору зиму — це збої в підгодівлі або ж її припинення взагалі.

 Найкращим кормом для птахів є звичайне соняшникове насіння, але пам’ятайте, воно має бути несмаженим. Дрібним птахам, що мають маленький дзьоб, важкувато добути ядро зі шкаралупи, тому радимо дещо потовкти насіння. Крім того, годівнички можна наповнювати просом, подрібненим кукурудзяним зерном, крихтами хліба, відвареною картоплею, фруктами.

Крім цього вихованці шкільного лісництва провели бесіди з учнями школи і закликали розміщувати годівнички і вдома біля будинків. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!