неділю, 10 червня 2018 р.

Ми в трійці лідерів обласного зльоту учнівських лісництв

      Учні ЗШ №3 імені Олени Журливої, вихованці шкільного лісництва ДЕГО «Флора» достойно представили свою роботу на ювілейному Х обласному зльоті шкільних лісництв «Юні господарі землі» і зайняли почесне третє місце. 

Захід відбувся на базі Чорноліського лісового господарства і проходив в декілька етапів. Після урочистого відкриття зльоту та привітального слова начальника Кіровоградського обласного управління лісового і мисливського господарства Ревенко Н.О., юні лісівники представили творчий звіт і виставка-презентація власних досягнень зі стендами, альбомами, зразками лісових культур, вирощених вихованцями учніського лісництва. 

Для проходження наступного етапу діти вирушили до Чорного лісу для виконання практичної роботи з лісознавства, екології та біології. На ділянці лісу площею 10×10 м необхідно було визначити рослини, їх видозміни пагонів, напрямок рості та розміщення в просторі; визначити наявні в рослинному угрупуванні гриби та розпізнати гриби на малюнку; визначити основні елементи будови стебла на поперечному зрізі дерев’янистої рослини та відповісти на питання «Лісового аукціону». Після закінчення роботи юних природолюбів чекала цікава екскурсія територією Чорноліського лісгоспу, місцеві працівники розповіли про досягнення лісгоспу, продемонстрували рослини, які вирощуються в нових сучасних теплицях. 
Цікаво було побачити там не лище декоративний посадковий матеріал, але і деякі екзотичні для нашої місцевості рослини. Завершився обласний зльот нагородженням учасників та врученням пам’ятних подарунків юним лісівника. Трійка лідерів становлять Богданівське, Компаніївське, ДЕГО «Флора» та Червоно-Нерубаївське шкільні лісництва Це було справжнє свято, якого чекали і до якого довго готувалися, особливої урочистості добавило те, що цьогоріч зльот зпівпав з Днем української вишиванки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня, шановні відвідувачі! Якщо вам сподобались мої публікації, залиште свій коментар! Дякую за увагу!